Logotype

Besqab säljer två fastigheter med 195 byggrätter i Solna till Alecta

Besqab AB (publ) (“Besqab”) har idag, genom bolagsaffär, avyttrat 195 byggrätter i Solna för en köpeskilling om cirka 300 miljoner kronor. Alecta Fastigheter AB (”Alecta”) är köpare av de två ingående fastigheterna, Solna Banken 18 och Solna Banken 19.

 

Magnus Andersson, VD Besqab säger: 

“Vi utvärderar ständigt vår byggrättsportfölj i syfte att nå bästa möjliga resultat för Besqab. Solna Centrum är ett jättefint läge där vi har uppfört cirka 200 nya bostäder under de senaste åren med ett mycket fint resultat. Affären är till fördel för båda parter då den skapar förbättrade förutsättningar för Alecta att vidareutveckla Solna centrum samtidigt som likviditet frigörs för Besqab att investera i nya bostads­projekt.”

 

Besqab har tecknat avtal med Alecta avseende försäljning av Besqab Knölsvanen Bostad AB respektive Besqab Fastighets­bolaget Anlos K AB, vilka är lagfarna ägare till fastigheterna Solna Banken 18 och Solna Banken 19, med cirka 195 byggrätter längs Solnavägen. Köpeskillingen uppgår till cirka 300 miljoner kronor. Affären medför en positiv resultateffekt samt ett likviditetstillskott om cirka 300 miljoner kronor. Affären bokförs i det fjärde kvartalet.

 

De nu sålda fastigheterna har varit del av ett större projektområde, motsvarande fyra huskroppar med cirka 400 bostäder, där Besqab har genomfört en första etapp och är i slutfasen av den andra etappen om cirka 100 bostads­rätter i projektet Solna Parad.

 

Certified Adviser för Besqab AB (publ) på Nasdaq First North Growth Market är Carnegie Investment Bank AB (publ).

 

 

Om Besqab
Besqab AB (publ) utvecklar hållbara bostäder av hög kvalitet i eftertraktade lägen i Storstockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar även utveckling av samhällsservice för andras ägande eller egen förvaltning. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). Mer information på www.besqab.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Andersson, VD, e: magnus.andersson@besqab.se, t: +46 73 410 12 43
Anna Åkerlund, Chef IR och kommunikation, e:
anna.akerlund@besqab.se, t: +46 70 778 28 97
Certified adviser, e:
certifiedadviser@carnegie.se, t: +46 73 856 42 65